Xiaomi ROIDMI 3S

Az eszköz, ami fúrás-faragás nélkül okosítja fel az autóhifid

Magyarországon jelenleg az autók átlagéletkora kb. 14. év. A legtöbb autóban így nincsenek olyan modernebb megoldások, amelyek lehetővé tennék a telefon egyszerű hozzákapcsolását a fejegységhez. Sokak számára, ha zenét akarnak hallgatni a kazetta/CD (jobb esetben mp3-mas), illetve a rádió kimeríti az összes lehetőséget. Rádióhallgatáskor örülünk, ha néha megszakítják a reklámokat, hosszas karattyolásokat zenékkel, egy kazettát, CD-t pedig nagyon gyorsan meg lehet unni, mivel nem fér rá túl sok szám. A fejegység cseréje megoldás lenne, de az körülményes szereléssel jár.

Engem még az a tényező is befolyásolt, hogy a lassan 10 éves autóban található fejegység gyárilag kormányról vezérelhető, amit én nagyon szeretek és nehéz szívvel tudtam volna csak feladni egy új fejegység kedvéért.

Ekkor ajánlották nekem a Xiaomi Roidmi 3S bluetooth FM transzmittert. Elsőre nem fogott meg, próbálkoztam már előtte egy FM-transzmitterrel, amin USB és AUX csatlakozó volt, és nem hozta azt a hangminőséget, amit elvártam volna tőle. Szerencsére volt egy akció az egyik kínai webshopban, így gyakorlatilag fillérekből meg tudtam rendelni a Roidmi 3S-t.

Anyagminőség, külső

Amikor megérkezett, első pillanatban látszódott, hogy teljesen más ligában játszik, mint az előző FM transzmitter. Kis méretéhez képest egész súlyos darab, érződik, hogy van benne anyag. Tapintásra is egészen jó érzés, matt jó minőségű műanyag és fényes fém keveréke. A benne található rugók is jó erősek, a szivargyújtó-csatlakozóba kicsit erősebben kell benyomni, de ha benn van, nem fog egy millimétert sem elmozogni. A design Xiaomi-tól megszokottan minimalista, nincs rajta semmi felesleges csicsa. A két USB-aljzat világít, ha feszültséget kap az eszköz, ráadásul app-ból állítható színben (piros, zöld, kék és ciánkék). Egyedül ez az, amit én kissé soknak érzek, bár jól jön, hogy látom, mikor használja az autó akkumulátorát. Így nálam fixen be van építve, mivel csak gyújtás alatt merít, nyugodtan benn tudom hagyni.

Hangminőség

A marketinganyagokban olyan nagy kifejezéseket használtak, mint „intelligens zajzűrés”, HD minőség, és azt kell mondjam, ez itt nem csak duma. Mióta megvan, egyszer sem volt panaszom rá, pedig átlagosan heti 10 órát megy. Tényleg nincs a megszokott rádiós sistergés, és csak akkor tudnék jobb minőségben zenét hallgatni a kocsiban, ha lecserélném a hangszórókat, kábelezést, ilyesmiket.

Roidmi applikáció felülete

Ami fontos: az elején módosítani kell a gyárilag beállított frekvenciát (96.4 MHz). Célszerű megkeresni azt a frekvenciát, ami a legnagyobb üres sáv közepén van. Én Budapest környékén a 91.5-öt állítottam be, és őszintén szólva nem zavarta az adást ugyanezen a frekvencián semmi se Győrben, se Egerben, se Szegeden, se Székesfehérváron, se közöttük az autópályán. Egyszerűen csak teszi a dolgát. Én az esetek 99%-ában Spotify-t hallgatok rajta, ami félelmetesen jó dolog, főleg a Waze-el összekapcsolva. (Ha bővebben érdekel titeket a téma, írjatok, szívesen megosztom a tapasztalataimat.)

A frekvencia beállításához az újabban MOJIETU néven futó alkalmazásban (amit a Play áruházból tudtok letölteni innen) csatlakozás után nyomjunk a Change the transmission frequency feliratra, és állítsuk a számunkra megfelelő frekvenciához a virtuális tekerőgombot.

Roidmi 3S app

Roidmi 3S app frekvenciaállítás

Ezután nyomjunk az OK gombra.

Csatlakozás

Induláskor a szivargyújtóba való behelyezést követően villogó fényeket látunk az USB aljzatokban, és ha már be van kapcsolva megfelelő frekvencián a rádió, egy szignált hallhatunk. Első alkalommal a telefon bluetooth beállításai között kell párosítani az eszközt (Roidmi Music Blue C néven találjuk meg), ettől kezdve automatikusan csatlakozni fog hatótávon belül. (A kütyü 4.2-es verziójú bluetooth-t használ.) A csatlakozáskor szintén egy kis szignált lehet hallani. Sokan említették, hogy zavaró ez a csilingelés, főleg, mert nem lehet se kikapcsolni, se a hangerejét állítani, és viszonylag hangos. Teljesen egyetértek, én ezt úgy tudtam valamelyest orvosolni, hogy a fejegység beállításai között a bekapcsolási hangerőt átállítottam az addigi „kikapcsoláskori érték”-ről egy fix alacsony hangerőre.
Nagyon szeretem a telefonomnak azt a funkcióját, hogy ha így automatikusan csatlakozik a Roidmi 3S-hez, rögtön elindítja a Drivemode nevű alkalmazást. (Az alkalmazás lényege, hogy kezeli a vezetés közbeni hívásokat, és felolvassa a kapott e-maileket, sms-eket, facebook üzeneteket, sőt hangutasítással magyarul lehet válaszüzenetet is diktálni, illetve gyorsan elindítani a navigációt, zenét. Ha bővebben érdekel, jelezzétek.)

Töltés

Többször írtam az USB aljzatokról, de a funkciójukról még nem ejtettem szót. Vannak, akik direkt emiatt veszik meg a kütyüt, nálam másodlagos funkció a töltési lehetőség. A lényeg, hogy nagyon gyorsan képes feltölteni USB-n keresztül tölthető eszközöket, a két aljzaton együtt 3.4 A áramerősséggel (ha egy aljzatot használunk, 2.4 Amperrel). Néha nálam is jól jött ez, amikor reggel elinduláskor veszem észre, hogy már alig van töltöttség a Xiaomi Mi Max 2 telefonom amúgy termetes (5300 mAh) akkumulátorán, mire beérek a munkahelyemre, már bőven töltött rajta annyit, hogy kihúzza a nap végéig.

Kompatibilitás

Mivel vannak eltérések a különböző telefonok bluetooth képességei, illetve a különböző autók között, így előfordulhatnak elvétve kompatibilitási gondok. Még 2018-ban ennek orvoslására dobta piacra a Xiaomi a Roidmi 3S International Version-t. A családban rendeltünk sima és nemzetközi verziót is, nálam teljesen ugyanúgy működött mindkettő. Édesapámnál az automatikus csatlakozást csak az International tudta megbízhatóan. (A másikkal egyszer-egyszer előfordult, hogy kézzel kellett csatlakoztatni, egyéb gond nem volt vele).

Egyéb funkciók

Megoldható vele a telefon kihangosítás is, ezt én még nem próbáltam ki, mert a Drivemode nálam alapból elutasít minden hívást és SMS-t küld a hívó félnek. Nincs benne mikrofon, ezért értelemszerűen akkor működik ez a funkció jobban, ha a telefon mikrofonja minél közelebb van a beszélőhöz.

Van egy olyan funkciója is, amit remélem soha nem kell tesztelnem: folyamatosan vizsgálja az autóban a feszültségszintet, és vörös villogással, valamint a telefonon értesítéssel jelzi, ha nem megfelelőek az értékek.

Maga az eszköz tartalmaz egyébként néhány védelmi funkciót főként a telefon/tablet biztonságos töltése érdekében. Ilyen a túláram- és túlfeszültség-védelem, a rövidzár elleni védelem, vagy a hőmérséklet-védelem.

Összegzés

Ez a kütyü megint arra mutat rá, hogy a Xiaomi-rajongói tábor miért növekszik ilyen tempóban. 3-4000 Ft-ért olyan hasznos kis eszközt kapunk, ráadásul olyan kiváló minőségben, aminek gyakorlatilag nincs versenytársa a piacon. Teljesen megbízhatóan teszi a dolgát, sistergésmentesen adja le a zenét, és semmilyen jel nem mutat arra, hogy a következő 10 évben tökremenne a Roidmi 3S. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki szerelésmentesen szeretné modernizálni az autós zenehallgatási lehetőségeit.

MEGA LEÁRAZÁS: Az első 50 vásárló 10 dolláros egységáron juthat a ROIDMI 3S-hez!!! Kuponkód: HSC4thD357

Nem fogadja el a kódot? Tudsz valahol jobb árat? Írd meg lejjebb a hozzászólások között!

25 hozzászólás ehhez: Xiaomi ROIDMI 3S bemutató, teszt – FRISS 10$-OS KUPONNAL!

 1. Szia, köszönöm, hogy szóltál! November 10-ig felhasználható kód: GBReview002 (12.99-ért lehet vele elvinni)
  Az új kóddal frissítettem a cikket.

 2. Sziasztok! Valaki kipróbálná egy Suzuki Swift 2005-2010-ben, mert az én két transzmitteremet a gyári rádió eldobálja pár másodperc múlva…

  1. Szia Octopus75! Utánakérdezünk az ismeretségi körben, hogy van-e ilyen típus, és amint tudunk, visszajelzünk neked!

    1. Szia Octoupus75, sikerült leszervezni az autót, a hétvégéig le is teszteljük, amint tudjuk, megosztjuk veled a fejleményeket 🙂

     1. Szia Octopus75, sikerült letesztelni egy háromajtós Swifttel. A 91.5-ös frekvencián használtuk gyári rádióval, tökéletesen működött 🙂

 3. Szia!
  Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg valahol kapható-e akciósan a Rodmi 3 vagy 2?
  Köszönöm szépen a választ.

  1. Szia rollrk4h!
   A jelenlegi legjobb árakat adó kuponokkal frissítettük a leírást, a bejegyzés végén találod a linkeket.

 4. Szia!

  Van esetleg aktuálisan is elérhető kuponkód?
  Sajnos ami ki van írva az lejárt. Nem mintha kupon nélkül nem érné meg, de mégis 🙂

  1. Szia, a ALL5%OFF kóddal 16.56 dollárért lehet most megrendelni.
   Ennél olcsóbban csak a fehér verziót lehet megvenni, az ugyanezzel a kóddal 16.17 dollár. Link: http://bit.ly/ROIDMI3SFeher

 5. Szia (sztok)!

  A frekvenciát hogyan tudom megváltoztatni? Ha lehet vezesd már le légyszíves, mert nem vagyok vérprofi!

  1. Szia Balázs!

   Először is nagyon köszönjük a hozzászólásodat, valószínűleg mások számára is hasznos lehet tudni, hogy hogyan lehet átállítani a frekvenciát.
   Frissítettük a tesztet a egy rövid útmutatóval a Hangminőség résznél, kérlek jelezd, ha további segítségre lenne szükséged!

   További jó böngészést kívánunk!
   A KínaiKütyük.hu csapata

 6. Sziasztok!
  Több helyen olvastam, hogy a hozzá tartozó alkalmazás nem található meg a play store-ban, esetleg erről van valami információ, hogy ti honnan szereztétek be az app-ot?

  1. Szia Péter!
   Nagyon köszönjük a hozzászólásod, a cikket kiegészítettük a Google Play áruházban található alkalmazás linkjével. Valószínűleg az kavarhatta meg az embereket, hogy a régen Roidmi nevű alkalmazást valamiért átnevezték, és jelenleg MOJIETU néven lehet megtalálni.

   További jó böngészést kívánunk!
   A KínaiKütyük.hu csapata

 7. Sziasztok!
  11 éves Suzuki Ignis-ben 91.5 frekvencián működik a transzmitter Spotify-al, azonban kb. 30-40 másodpercenként kiad egy pittyogó hangot, ami által a zene is elhalkul, majd folytatódik tovább. Olyan mintha az autóban keresné a frekvenciát továbbra is, pedig be van állítva. Egy szám alatt kb. négyszer megismétlődik ez, egy idő után kicsit idegesítő.
  Tudnátok esetleg segíteni? Lehet hogy valami beállítás kérdése?
  Köszi, Niki

  1. Szia Nikolett, fel tudnád esetleg venni valahogy? Sokféle oka lehet és nehéz így megmondani.

   1. Szia! Persze felveszem, mivel ide nem tudok feltölteni fájlt, ezért hová küldhetem?

   2. Szia, persze felveszem, de mivel ide nem tudom feltölteni a fájlt, hová küldhetem?

  1. Szia, sajnos nem, az USB aljzat csak töltésre szolgál, a zenét pedig Bluetooth segítségével tudod ráküldeni.

 8. Sziasztok! Biztos bennem van a hiba, de nekem nem működik a “kihangosító része” almás készülékkel 😦 A telefon ugyan feldobja h mit használjon hangszórónak .. ki is tudom választani a mojietu-t, de pár mp múlva “visszalép” a saját hangszórójára.
  Érdekes: ha engem hívnak akkor kicsörög az autó hifi-n, de beszédkor kilép ..
  Töltés / zenei rész tökéletesen működik ..
  Help me, pls
  Üdv,
  Gergely

  1. Kedves Gergely. Pontosan milyen készülékkel próbálod és milyen verziójú applikációval? Illetve azt is jó lenne tudni, hogy milyen fejegységet használsz.

 9. jó pár töltőt kipróbáltam már, sajnos mindegyiknek van valami hibája (ami számomra hiba), szerintem ez teljesen vállalható eszköz. amire kellett azt tudja. ami gond vele az csak az h minden alkalommal ki be kell dugni hogy elinduljon illetve csatlakozzon a telefonra. ez azért elvárható lenne illetev a ledek is csak 1-2 napig égtek. viszont ki lehet kapcsolni az üdvözlő szignált illetve a telefon csörgést. ez volt számomra a fontos. Van pár neves gyártótől hasonló eszközöm, minőségben tudásban jóval jobbak hasonló áron, de ott nem lehet kikapcsolni a kihangosítást. így számomra csak töltőként használatosak .de hát vmit vmiért.

Hozzászólás a bejegyzéshez

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .