Külföldi számok tiltása

Mostanában elterjedt, hogy ismeretlen, külföldi számokról próbálnak meg felhívni magyar mobiltelefonszámokat. Engem utoljára szombat reggel 8-kor hívott egy ilyen. Természetesen nem veszi fel az ember, így nagy baj nem történhet, de azért mégsem kellemes felesleges telefonhívásokat kezelni. Ha téged is zargatnak időnként ilyenek, itt egy megoldás arra, hogy komplett országokat blokkolj Xiaomi telefonon:

 

Ha a galéria nem jelenne meg jól az eszközödön, csak görgess lejjebb a szükséges lépésekért.

 

Először is nyissuk meg a telefon alkalmazást és válasszuk a hamburger menüt a bal alsó sarokban (három vízszintes csík).

Ezután válasszuk a Blocklist / Tiltólista menüpontot.

Itt nyomjunk a Blocked numbers / Letiltott számok menüpontra

Nyomjunk a képernyő alján látható plusz jelre.

A felugró menüben válasszuk az Add prefix / Előtag hozzáadása menüpontot.

Végül írjuk be az országkódot plusz jellel és nyomjunk az OK gombra a jobb felső sarokban.

Néhány előhívószám amiről előszeretettel szoktak hívogatni magyar számokat:
+229: Benin
+243: Kongói Demokratikus Köztársaság
+373: Moldova
+505: Nicaragua

Ha további országokat szeretnél hozzáadni a tiltólistádhoz, az országhívó kódok listáját tartalmazó CountryCode.org oldalt ajánlom.

A legtöbb androidos telefonon elérhető a ne zavarj mód is, így adott időre megadható egy bizonyos ismerősi kör, akik hívhatnak, a többi hívást elutasítja a rendszer. Ha ez túl erős lenne, lehet engedélyezni, hogy az első hívást elutasítsa, de ha valaki többször próbálkozik rövid időn belül, akkor át tud jutni ezen a korlátozáson. Alvás idejére mindenképpen jól jöhet ez a funkció is a hívószám tiltások mellé.

Titeket is szoktak hívogatni? Ti milyen országkódot tiltottatok még le? Írjátok meg hozzászólásban!

Hozzászólás a bejegyzéshez

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .