Xiaomi Mi Band 2

A Mi Band 2 a Xiaomi egyik legnagyobb példányszámban eladott terméke, az alapszintű aktivitásmérés, alvásfigyelés és értesítéskijelzés ár-érték bajnoka.

Habár tavaly kijött a Band új generációja, még mindig rengetegen használják világszerte a Mi Band 2-es verzióját. Ez, ha belegondolunk, érthető is, mivel egy olyan okoskarkötőről beszélünk, amely az idő kijelzésén kívül méri az aktuális napon megtett lépések számát, a pulzust, vizsgálja az alvásminőségünket, csendesen ébreszt és ezen kívül még a telefon értesítéseit is megjeleníti. Ja, és mindezt 5-6 ezer forintért.

A karkötő felépítése

A Xiaomi nem hagyott sok teret a döntésnek, hogy milyen színben szeretnénk a karkötőt, egyszerű fekete házba építette, és egyszínű, fekete szilikon karpántot csomagolt hozzá. Természetesen utólag azért lehet venni mindenféle színű és anyagú pántot, úgyhogy az is megtalálhatja a számítását, akit zavar ez a nagy feketeség.

Maga a kütyü egy kb. 3 cm hosszú, 1 cm széles és 1 cm magas kis kapszula, a tetején monokróm pontmátrix kijelzővel és a vezérlést elősegítő érintőgombbal. A kapszula alján találjuk a pulzusméréshez használt zöld ledeket és fényérzékeny fotodiódákat, a végén pedig a töltéshez szükséges érintkezőket.